Onze praktijk

Onze praktijk is al sinds 1993 gevestigd aan de van der Hoopstraat in Amsterdam Westerpark. Eerst op nummer 36A en sinds november 2011 op nummer 40A. Ook voor 1993 was de praktijk al een begrip in Westerpark. Mevrouw Heroma vestigde zich na het voltooien van haar opleiding als vroedvrouw op de Nassaukade. Haar praktijk werd later overgenomen door Mevrouw Kuipers. Hierna namen Anna Krüger en Betty de Vries de praktijk over en zij verhuisden in 1993 naar de van der Hoopstraat.

Eerst telde de praktijk dus maar één vroedvrouw die alle zorg verleende. Later werd dat een duo en inmiddels werken we in een zogenaamde groepspraktijk. Deze verschuiving is in het hele land te zien geweest in de afgelopen decennia. Vroedvrouwen werken tegenwoordig grotendeels parttime om het werk beter te kunnen combineren met een eigen gezin en privéleven.

Hoewel de kern van het vak van vroedvrouw niet veranderd is, is de manier van werken wel sterk veranderd. Het ontstaan van groepspraktijken is dan ook een gevolg van de vele ontwikkelingen in het vakgebied in de loop der jaren.